Hakkımızda

Hukuki Durum Olarak Biz Kimiz

Hukuki Durum, erişebildiği tüm vatandaşlara temel hukuki bilgileri aktarmak amacı ile İsmail Çavuş ve Samet Aygün tarafından kurulmuştur. Sağladığımız bu hukuki danışmanlık hizmetinin asıl amacı; sıkça karşılaşılan hukuki problemlerin çözümüne ışık tutmaktır. Bilgi kirliliğinin bu denli yoğun olduğu internet ortamında, hukuki içerikler de bundan nasibini almış vaziyettedir. Girişimimiz olan Hukuki Durum, insanlara en doğru ve en duru şekilde hukuki bilgileri aktarmada mihenk taşı olacak şekilde tasarlanmıştır.

Faaliyet Gösterdiğimiz Alanlar

Hukuki Durum olarak, hukukun her alanın faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Özel olarak uzmanlaştığımız alanları sayacak olursak;

  • İş Hukuku, alanında gösterdiğimiz faaliyetlerin kapsamı, işçilerin haklarının korunmasına yönelik olmaktadır. Bu bağlamda önemli bir husus olan kıdem tazminatı ve işçi alacaklarına yönelik konularda ağırlıkla çalışmalar yürütmekteyiz.
  • İcra & İflas Hukuku, bakımından ele aldığımız konular ise vatandaşlarımızın sıklıkla karşılaştığı fakat ne anlama geldiğini tam olarak bilmediği hususlara yönelik olmaktadır. İcra hukuku bakımından yaptığımız, sadece kanundaki tanımını izah etmekten ziyade konunun derinine inerek detaylı şekilde irdelemektir. 
  • Aile ve Boşanma Hukuku, evlilik birliğinin herhangi bir nedenden dolayı yasal olarak sona ermesi olarak tanımlanabilir. Hukuki Durum olarak bizim bu hukuk dalındaki rolümüz ise boşanma davası sürecinde ve davanın kesinleşmesinden sonraki süreçte hukuki danışmanlık sağlamaktır. Bilindiği üzere boşanma; sonuçları bakımından sadece evlilik birliğini bozan bireyleri değil, daha birçok kişinin hayatını değiştirebilme etkisine sahiptir. Bu bakımdan üzerinde en önemle durduğumuz hukuk dalını ise Aile hukuku oluşturmaktadır.

Belirtilen hukuk dallarının haricinde yine diğer hukuki meselelere yaklaşım biçimimiz paralellik göstermektedir. Fakat kuruluş ve işleyiş amacımız doğrultusunda, sıklıkla karşılaşılan hukuki problemlere odaklanmaktayız. Bu gaye ile hareket etmemizin başlıca sebebi ise; geçmişten günümüze gelişen ve değişen hukuk kuralları, toplumları dizayn etmek amacı ile var oldular. Ancak kurallara hakim olmayan ve ulaşma imkanı bulunmayan bireyler, yaratılmak istenen bu düzende sahip olduğu haklara hiçbir zaman ulaşamadı. Doğru hukuki bilgiyi, ihtiyacı olan bireye nasıl ve ne şekilde aktarırım? Sorusundan yola çıkarak sağladığımız hukuki danışmanlık hizmeti, bu soruna çözüm olmaktadır. Bu amaç doğrultusunda bilgilerimizi internet kanalı aracılığı ile paylaşmaya başladık ve Hukuki Durum’u kurduk. Bu süreçte bizi manevi olarak destekleyen kedilerimiz; Bekir, Arya ve Sansa’ya teşekkürü borç biliriz.

Yorumlar (5)

  • murat 2 yıl ago Cevapla

    eşinin psikatri sorunları nedeydiyle yöndirme yapılarak bana boşanma davası açılmış.eşimnin annesi dava açılabilr mi dava süreci devam ederken.

  • Ömür 2 yıl ago Cevapla

    1996 yılında evlendim 2 oğlum var 19 ve 14 ayrılmayı düşünüyorum niyetim anlaşmalı boşanma fakat diğer seçeneklede karşılaşabiliriz her iki durumla alakalı karsilasacagim sorunlar nelerdir maddi ve manevi buna karşın nasıl bir yol izlemeliyim Konuyla alakalı bilgilendirirseniz sevinirim

  • Ümit gürkan Güngör 2 yıl ago Cevapla

    Merhaba. 9 ay once park halindeki arabama birisi carpti . 8 bin tl civari hasar olustu. Karsi taraf 8 de 8 kusurlu cikti. Aracim satilirken bedel kaybi olusacagi icin bunu mahkeme yoluyla almak istiyorum . Siz ilgileniyor musunuz? Iyu gunler

  • uğur kalaycıoğlu 2 yıl ago Cevapla

    İyi çalışmalar

    Bir konu hakkında bilgi almak istedim.

    1976 yılında ölen eş ve sağ kalan 2005 yılında vefat etmiştir.. Bu tarihe kadar mal miras paylaşımı yapılmamışsa sağ kalan eş kendi ölüm tarihinde var olan kanunlardan faydalanır mı? intifa hakkı mülkiyet hakkı olur mu? yani miras paylaşımı bu tarihlere göre nasıl hesaplanmalı. Sağ kalan eş 3. zümre ile birleşmektedir.
    Bu konuyla ilgili bilgiye internet üzerinden ulaşamadım.
    Teşekkürler kolay gelsin…

  • mehmet 2 yıl ago Cevapla

    1- Evlenmeden önceki taşınmazlardan hak sahibimi
    2- Mirasta alacağım para da hakkı varmı.
    3- Mirasta bana düşen para benim adıma bankaya yatırılırken ne gibi ibare yazılmalı
    4- Mal bölümüşümende tarlalara karşıklık abim bana para ve ev verecek. Ama evin tapusu abimin çocuğunun adına. Yani yeğenim bana devireceği evden eşim hak sahibi olur mu. Veya ne yapmalıyız.
    5- Yeğenimin bana verileceği evi kızımın üstüne yaparsam hak sahibi olur mu
    6- 31.12.2001aldığım ve tabusu benim adıma olan evden eşim hak sahibimi
    7- Aracın satış fiatı 414.000 TL iken engelli indirimiyle 198.000 TL ye aldım Eşim 414.000 TL üzerinde mi hak sahibi olur. Yoksa Engeli indiriminden aldığım fatura tutarı olun 198.000 TL den mi hak sahibi olur.

Yorum Yazın